Stel uw vraag!

Stuur ons gerust vrijblijvend uw vragen over internet en marketing. Wij helpen u graag verder!

[contact-form-7 404 "Not Found"]

WEPPIES.. dé partner voor internet en marketing!!

Blog

Laatste nieuws

Dé goede voornemens voor 2019 – 5 tips!

Zakelijke voornemens voor 2019: dit zijn ze!

Hallo ondernemer, zit jij al met een glas champagne en een kladblokje op de bank om goede voornemens te maken? Nadat je ‘vaker sporten’, ‘minder stressen’ en ‘gezonder eten’ hebt genoteerd, is het misschien ook goed om eens na te denken over zakelijke goede voornemens. Hoe houd je je bedrijf fit in 2019? Wij hebben 5 gouden tips!

  1. Vaker opruimen. Je kent het wel: achterstallige e-mails, stapels documenten die je eigenlijk al lang had moeten archiveren, visitekaartjes van … ja, van wie ook weer? Al deze troep staat vooruitgang in de weg. Het leidt af en zorgt ervoor dat je op een gegeven moment achter de feiten blijft aanlopen. Opruimen maakt je hoofd en bureau leeg, waardoor je beter kunt focussen en er meer ruimte komt voor nieuwe ideeën. Plan in 2019 minstens een keer per maand een opruim-uur in. Zet je papierversnipperaar aan het werk, ga rigoureus door je inbox heen en gooi overbodige troep weg. Lekker hoor!
  2. Stel een toekomstplan op. We zijn allemaal druk met vandaag, en soms zelfs ook nog met gisteren. Daarom hebben we de neiging om niet al te ver vooruit te kijken. Toch is het goed om dat wel te doen. En dan hebben we het niet over dilemma’s als ‘wie neemt er wanneer vrij in de zomervakantie’, maar meer over vragen als ‘Waar wil ik als ondernemer staan in 2020?’. Denk daar eens goed over na en stel een (soort van) toekomstplan op.
  3. Innoveer. Stilstand is achteruitgang. En met de snelheid waarmee de technologie zich ontwikkelt, loop je achter voordat je het weet. Ga in 2019 dus voor iets nieuws. Kijk bijvoorbeeld eens kritisch naar je website, de betaalmethoden in je webshop of jullie marketingtechniek. Is die niet eens aan vervanging of een update toe? De wereld verandert dagelijks en de behoeften van jouw klanten daarmee ook. Zorg ervoor dat je weet wat er speelt en kijk wat er te halen valt. Nieuwe ontwikkelingen kunnen ook jouw bedrijf vooruit helpen!
  4. Investeer in jezelf. Natuurlijk heb je geen tijd om die cursus te volgen, dat boek te lezen of dat congres te bezoeken. Maar in 2019 ga je het toch gewoon doen. Waarom? Bij L’Oreal zouden ze zeggen: omdat je het waard bent. Bij WEPPIES.. zeggen we: omdat je bedrijf het waard is. Als jij investeert in jezelf, werpt dat ook zijn vruchten af op zakelijk gebied. Al volg je een workshop die totaal niets te maken heeft met je vakgebied, het zorgt ervoor dat je even uit de sleur bent. En dat kan soms verrassend inspirerend werken. Doen dus!
  5. Kies voor kwaliteit. Oké, iedereen laat zich wel eens verleiden door een ogenschijnlijke goedkope oplossing, dus jij ook. En, wat heeft het je gebracht? Waarschijnlijk niet veel goeds. Goedkoop blijkt helaas meestal duurkoop. Pak het in 2019 goed aan ga uitsluitend voor kwaliteit. Koop degelijke apparatuur die langer meegaat. Neem mensen in dienst die ervaring hebben. Besteed lastige klussen uit aan professionals. Ja, dat kost misschien iets extra’s, maar levert je op lange termijn alleen maar meer op. Zo heb je ook na 2019 nog profijt van je investering.

WEPPIES.. wenst je een prettige jaarwisseling en een fantastisch 2019!Scroll to top
>