Stel uw vraag!

Stuur ons gerust vrijblijvend uw vragen over internet en marketing. Wij helpen u graag verder!

[contact-form-7 404 "Not Found"]

WEPPIES.. dé partner voor internet en marketing!!

Blog

Laatste nieuws

De kracht van visuele content

De kracht van visuele content in het bedrijf

Blog jij je suf, maar worden je posts niet of nauwelijks gelezen? Grote kans dat je geen beeldmateriaal aan je tekst hebt toegevoegd. Visuele content, zoals een video, foto of ander plaatje, is tegenwoordig onmisbaar op je website en je sociale media-profiel.

Het oog wil ook wat

Onderzoek wijst uit dat lezers 80% meer bereid zijn om een stukje tekst te lezen als die vergezeld gaat van een afbeelding of filmpje. Sterker nog: Facebookberichten, tweets en blogartikelen met relevante visuele elementen worden 94% meer bekeken dan stukken tekst die het zonder moeten doen. Waarom? Omdat het oog nu eenmaal ook wat wil. Plaatjes trekken de aandacht, waardoor de lezer sneller geïnteresseerd raakt in de begeleidende tekst. Hoe zorg jij ervoor dat je webteksten en je posts op sociale media voorzien worden van beeldmateriaal? WEPPIES.. heeft tips!

Foto’s en illustraties

Een sprekende foto of illustratie doet het altijd goed. Je hoeft daarvoor gelukkig niet zelf in de weer met de camera van je mobiel; de mooiste plaatjes staan gewoon op internet! Maar let op: leuke afbeeldingen kun je niet zomaar klakkeloos kopiëren en plakken. Er bestaat namelijk zoiets als auteursrecht, en ongevraagd beeldmateriaal overnemen kan je een aardige boete opleveren. Het goede nieuws: er bestaan sites waar je voor niets rechtenvrije foto’s kunt krijgen. Tip van WEPPIES..: Kijk voor gratis rechtenvrije foto’s en illustraties eens op Pixabay, Freepixels of Unsplash.

Infographics

Populairder dan ooit: de infographic, een afbeelding die gecombineerd wordt met feitjes. Zo krijg de lezer letterlijk in één oogopslag informatie aangereikt. Een infographic maak je op basis van een onderzoek. Je moet namelijk wel wat cijfertjes te melden hebben, liefst in de vorm van grafiekjes (vandaar ‘graphic’). Maak als sportclub bijvoorbeeld een grappig overzicht van jullie team: in welke maand de beste resultaten behaald zijn, de gemiddelde leeftijd van de spelers, welke voornamen het vaakst voorkomen. Heb je een bakkerij, dan trakteer je je klanten op een infographic over de populairste broodsoorten en de meest verkochte gebakjes van afgelopen jaar. Tip van WEPPIES..: infographics maak je snel en gemakkelijk via sites als canva.com en infogr.am.

Video’s

Lang leve YouTube! Bewegende beelden hebben een grote aantrekkingskracht op de lezer. Dat komt omdat ze sneller emoties oproepen dan een saaie, droge tekst. Heb je zelf een leuke video, dan kun je die toevoegen aan de berichten op je website of sociale media. Het is handig om je video eerst op YouTube te plaatsen, waarna je de link kunt kopiëren en invoegen in je post. Heb je zelf geen filmpje, dan kun je er eentje gebruiken die al op YouTube staat. Zolang de maker van het filmpje de ‘embed’-functie niet heeft uitgeschakeld bij het plaatsen, kun je dit zonder bezwaar doen. In principe is het filmpje dan rechtenvrij. Muziekvideo’s zijn overigens vaak wel beschermd.

Het opleuken van je blogposts of website met beeldmateriaal kun je dus vrij gemakkelijk zelf doen. Heb je hulp nodig of heb je gewoon geen tijd om je hiermee bezig te houden? Kom eens op de koffie bij WEPPIES..; wij hebben oplossingen!

 

Vond je dit artikel interessant? Deel het via de buttons rechtsonder. Bedankt! 🙂

PS wil jij nu ook periodiek gave BLOG-artikelen posten, maar weet je niet zo goed waar je moet binnen?
Neem contact op met WEPPIES.. wij helpen jou!Scroll to top
>