Stel uw vraag!

Stuur ons gerust vrijblijvend uw vragen over internet en marketing. Wij helpen u graag verder!

[contact-form-7 404 "Not Found"]

WEPPIES.. dé partner voor internet en marketing!!

Blog

Laatste nieuws

Ondernemer zijn, je moet het maar kunnen.

Ondernemer zijn, je moet het maar kunnen.

De een gaat het ondernemerschap beter af dan de ander. Waar dat aan ligt? Aan je aanleg! Er zijn namelijk een aantal eigenschappen die je goed van pas komen als je ondernemer bent. WEPPIES.. zet ze voor je op een rij.

Eigenwijsheid

Werd je vroeger al uitgemaakt voor eigenwijs, betweter of dwarsligger? Prima! Eigenwijsheid zorgt er namelijk voor dat jij niet bang bent om een andere route te kiezen dan de platgetreden paden. Het geeft je de kracht om zaken vanuit een ander perspectief te bekijken, zodat je sneller tot een oplossing of nieuw concept komt.

Doorzettingsvermogen

Zit jij bij de minste tegenslag al bij de pakken neer? Dan is het ondernemerschap misschien niet jouw ding. Als zelfstandig ondernemer kom je niet in een gespreid bedje terecht, maar moet je alles zelf uitvogelen en in gang zetten. Dat is hard werken en daarbij kan het soms behoorlijk tegenzitten. Het helpt als je daar van nature goed tegen kunt en niet te beroerd bent om door te zetten.

Nieuwsgierigheid

Mensen met een aangeboren nieuwsgierigheid staan vaak open voor nieuwe dingen. Handig in het ondernemerschap, want je bent daardoor eerder bereid om onbekende mensen te ontmoeten, ongebruikelijke opdrachten aan te pakken en je in te schrijven voor een verrassende cursus. Dat maakt van jou een veelzijdiger en succesvoller ondernemer.

Creativiteit

Was je vroeger dol op knutselen, tekenen of schrijven? Dan pluk je daar als ondernemer de vruchten van. Een creatief brein komt sneller tot originele ideeën en verrassende oplossingen. Handig, in een ondernemerswereld waar je het vaak moet hebben van opvallen en ‘out of the box’-denken.

Sociale competentie

Ondernemen betekent ook netwerken. Introverte, verlegen types hebben daar vaak een bloedhekel aan. Maar als je van nature gemakkelijk op vreemden afstapt en een praatje maakt, is netwerken een peulenschil. Daardoor ken je meer mensen, en een groter netwerk leidt tot meer business opportunities.

Leiderschap

Je kent ze wel, kinderen die op het schoolplein, op kinderfeestjes of waar dan ook het voortouw nemen. Je zou bijna hopen dat zij later ondernemer worden. Aangeboren leiderschap is namelijk erg handig als je een eigen bedrijf begint, ook als je (in eerste instantie) een eenmanszaak runt. Mensen met leiderschapskwaliteiten beschikken vaak over een sterke overtuigingskracht, waarmee ze klanten overhalen om met hen in zee te gaan. Breidt de zaak uit, dan komt deze eigenschap goed van pas bij het managen van personeel.

Wie niet sterk is moet slim zijn

Herken je weinig van jezelf in het bovenstaande lijstje? Geen paniek: bij WEPPIES.. weten we dat je ook zonder al deze eigenschappen prima ondernemer kunt zijn. Wel is het goed je te realiseren waar je zwakke plekken zitten en deze eventueel aan te pakken. Volg bijvoorbeeld een cursus creatief denken, schrijf je in voor een workshop netwerken of koop een boek over de kunst van het leidinggeven. Wil jij weten of je genoeg kwaliteiten in huis hebt om een geboren ondernemer te zijn? Doe de ondernemerstest van de Kamer van Koophandel en ontdek je sterke punten.

 

 Scroll to top
>